Bewonersvereniging Reeuwijk n Dorp

een oase in groen en water

Nieuwbouw: Reesvelt

Reesvelt is gelegen ten zuiden van de dorpsweg en langs de Reewal in Reeuwijk Dorp. Een landelijke omgeving waar het rustig wonen is. De uitgestrekte weilanden met water en knotwilgen zijn kenmerkend voor Reeuwijk. De plaatselijke aannemers Bontenbal en Vergeer zijn bezig met de planontwikkeling. In 2005 is het stedenbouwkundig plan goedgekeurd en begin 2006 verwachten we goedkeuring te krijgen voor het gehele plan.

De hoofdentree van de nieuwbouwwijk komt te liggen aan de Reewal. Evenwijdig aan de Dorpsweg komt een nieuw bebouwingslint. Dit lint kenmerkt zich door de ruime opzet, het water en de bruggen naar de veelal ruime vrijstaande woningen. Vanaf het Lint zijn diverse wooneilanden bereikbaar. Deze wooneilanden krijgen allen een verschillende identiteit en architectuur. En eiland is rechtstreeks bereikbaar vanaf de Dorpsweg en bestaat uit een woonhof met woningen in een historische stijl. Het bouwplan bestaat uit 82 woningen, die zijn ontworpen door drie verschillende architecten. Het woningbouwprogramma bestaat uit 35 tussenwoningen, 18 hoekwoningen, 9 woningen type 3-onder-1 kap, 6 woningen type 2-onder-1 kap en 14 vrijstaande woningen.

Een onderdeel van het plan is een nieuwe entree voor de basisschool. Het langzame verkeer, fietsers en voetgangers, kunnen via dit eiland de basisschool bereiken. Het autoverkeer naar de basisschool kan alleen via de Reewal de school bereiken. In de woonwijk zal een speciale verkeerstrook opgenomen worden voor ouders om hun kinderen veilig bij de school te laten komen. Voordelen hiervan zijn dat het autoverkeer aan de Dorpsweg zal afnemen. De scouting en de gymzaal blijven toegankelijk vanaf de Dorpsweg en zijn goed bereikbaar. Status De start van de verkoop is afhankelijk van de vergunningsprocedure.